Особливості білого шоколаду

Багато ласунів скептично ставляться до білого шоколаду, оскільки в таких ласощах немає какао.

Це твердження є вірним, але цей факт не робить Callebaut білий шоколад шкідливим або відносить продукт до іншої категорії. При переробці какао-бобів даний інгредієнт ділиться на три типи: порошок, масло і терте какао. До складу білого шоколаду входить тільки какао-масло, яке і надає ласощам характерного вершково-карамельного відтінку.

Білий шоколад Callebaut, який можна замовити за прийнятною вартістю на сайті магазину KARAMELIA.COM.UA, не містить у своєму складі тертого порошку або какао. За рахунок цього в плитці такого шоколаду міститься мінімальна кількість антиоксидантів. Також, білий шоколад ціна якого прийнятна та доступна, відсутній кофеїн та теобромін. За рахунок цієї особливості, білий шоколад з какао олії дозволений до вживання людям, схильним до підвищеної збудливості.

Справжній білий шоколад містить підвищену концентрацію вітаміну К, що сприяє швидкому та правильному засвоєнню селену та кальцію. Такий продукт підвищує вироблення серотоніну, покращує настрій та допомагає боротися з депресією, неврозами чи стресом. Також, серотонін, що входить до складу білого шоколаду, може знизити больові відчуття.

Натуральний білий шоколад фахівці рекомендують вживати щодня у невеликих кількостях. Компоненти таких солодких ласощів позитивно впливають на вироблення інсуліну, зміцнюють нервову систему, покращують пам’ять і беруть активну участь у регенерації клітин печінки.

Білий бельгійський шоколад можна не тільки вживати, як самостійні ласощі. Такий продукт отримав особливу повагу серед кондитерів. Цей вид солодкого інгредієнта можна використовувати для приготування різних десертів, напоїв і навіть перших та других страв.

Білий шоколад можна використовувати для приготування кремів, мусів, цукерок. Нерідко, кондитери додають білий шоколад у бісквіти та коржі. За рахунок цього десерт набуває приємного вершково-карамельного аромату і тонкого післясмаку.

Особливу популярність білий шоколад отримав за те, що нагріту шоколадну масу можна фарбувати у різні відтінки. Це дозволяє створювати яскраві та оригінальні десерти при використанні обмеженої кількості продуктів. Для фарбування шоколадної маси можна використовувати різні види барвника, які можна замовити в спеціалізованому магазині.